Installatie

Sanghalung’s Nutriënten rekenaar

Versie 1.0.2 (Bijgewerkt op: 22-2-2021)

Indien u al eerder het programma op uw computer hebt geïnstalleerd moet u eerst het programma verwijderen. Dat doet u via Instellingen / Programma’s en onderdelen en vervolgens het programma SLNR te verwijderen.

Download het zip bestand hier en pak het uit in een tijdelijke map, bijvoorbeeld c:\tijdelijk.

In de tijdelijke map staat nu het bestand package.exe waarop u rechts klikt en het menu item “Uitvoeren als administrator” aanklikt. Mocht u dit menu item niet zien vraag uw beheerder om hulp.

In het zelf uitpakkende bestand zit de installatie van SLNR, De database, LP optimalisatie gereedschappen en een voorbeeld bestand.

Klik vervolgens op “Extract” om verder te gaan. Na het uitpakken en kopiëren van bestanden moet SLNR zelf geïnstalleerd worden in het volgende scherm.

Indien u een eerdere versie heeft geinstallerd dient u deze eerst te verwijderen. Klik op installeren om verder te gaan. Het programma zal na de installatie starten.

Om de configuratie volledig te maken moet de het pad en de programmanaam van de LP solver (het mechanisme dat de samenstelling met Danzig’s Simplex algoritme optimaliseert) instellen in het “Configuratie” venster. Klik op het Sanghalung icoon rechtsboven en selecteer “Configuratie“.

Typ in het veld van kolom “Ingestelde waarde” van de regel met de omschrijving “Locatie LP solver” de map naam “C:\Program Files (x86)\Sanghalung\SLNR\LPSolve_Cmd” en in het veld van dezelfde kolom van de regel met de omschrijving “Programmanaam LP solver” de programmanaam “lp_solve.exe“. Sluit hierna het configuratie scherm.

Openen voorbeeld bestand

Klik op het open icoon linksboven van het scherm.

Selecteer “Werkblad (*.slw)” als bestand type.

Open het voorbeeld bestand “C:\Program Files (x86)\Sanghalung\SLNR\Voorbeeld.slw”.

Indien u de producten in het paneel “Samenstelling” (rood) en de macronutriënten in het paneel “Macronutriënten” ziet verschijnen is de installatie goed verlopen en bent u klaar met installeren.

Volgende pagina: Aan de slag