Introductie

Sanghalung’s Nutriënten rekenaar

Sanghalung’s Nutriënt rekenaar is een Windows .NET programma dat nutriënten uitrekent op basis van een ingevoerde samenstelling. De samenstelling bestaat uit een verzameling producten die u kunt kiezen uit het offline NEVO bestand, Het Nederlands voedingstoffenbestand en het ingevoerde gewicht van de producten. Het voedinsbestand wordt geleverd met het programma en u hoeft niet online te zijn om gegevens te benaderen.

Doelgroep

De doelgroep zijn nutrionisten en studenten die zich in de dagelijkse werkzaamheden bezig houden met diëtiek en voeding maar ook producenten van voeding, restauranthouders, etc.

Programma

U kunt een productsamenstelling invoeren (b.v. een geconsumeerde maaltijd) en precies zien welke nutriënten en de hoeveelheden van deze nutriënten de samenstelling bevat. De uitkomsten kunnen door middel van rekengereedschappen en lineaire programmering geoptimaliseerd worden naar gewenste minimale of maximale product / nutriënt hoeveelheden en product totaal gewicht. De resultaten van de berekening en de optimalisatie kunt u afdrukken voor uw cliënt, documentatie of archief en u kunt de samenstelling met de uitkomsten opslaan in een bestand.

Download

Versie: 1.0.1 (Voorjaar 2021)
Datum: 21-02-2021

Deze educatieve versie van het programma is gratis. Voor hulp, ondersteuning, service en maatwerk is mijn standaard uurtarief van toepassing. Het programma draait op Windows 8 en hoger. De standaard .NET componenten moeten op de computer aanwezig zijn. In de regel is een PC die ingericht is voor het gebruik van MS-OFFICE voldoende.

U kunt het programma hier downloaden.

Volgende pagina: Installatie